Парапланерная школа и клуб
Поиск Скрыть поиск

Iepazīsties - jaunais EPIC 2 no BGD

EPIC 2 ir ļoti drošs paraplāns, kas piemērots pilotiem ar mazu nolidoto laiku, bet, pateicoties tā sniegumam un precīzai vadībai, to spēs novērtēt arī pieredzējuši piloti.

EPIC 2 ir drošs un jautrs paraplāns, ar ko ir prieks lidot. Esam uzlabojuši paraplāna sniegumu, paturot B klasei raksturīgo drošību. EPIC 2 ir daudzpusīgs paraplāns – piemērots pirmajiem maršruta lidojumiem un piemērots nedēļas nogales pilotiem. Tāpat kā pirmais EPIC, arī šis spārns ļauj spert pirmos soļus frīstailā un akro manevros. Mūsu testa piloti apliecinājuši, ka iespējams veikt jautrus vingoverus, SATus, helīšus un līdzīgus akrobātiskos manevrus.

Esam uzlabojuši paraplāna uzvedību startā – tas izceļas viegli, bez tendences apsteigt pilotu. Lidojumā tas ir par vienu km/h ātrāks par iepriekšējo modeli un par trīs km/h lidojot paātrināti. Jūtams uzlabojums arī planējumā. EPIC 2 ir lielisks sniegums termāļos, īpaši tas jūtams vieglās plūsmās.

Plašs bremžu darbības diapozons nozīmē, ka nejauši noraut spārnu nebūs iespējams, bet bremžu darbība ir precīz un tieša. EPIC 2 ļauj justies droši stiprā gaisā, bet neslēpj turbulenci. Spārns ir informatīvs un ļauj sajust gaisa svārstības, lai var paredzēt un izvairīties no spārna sakļaušanās.

Tāpat kā BASE 2, arī EPIC 2 brīvie gali aprīkoti ar B/C rindu stūrēšanas sistēmu, kas paredzēta efektīvai stūrēšanai lidojot paātrinājumā.


Pieejamās krāsu kombinācijas:



TEHNOLOĢIJAS

PROGRESĪVA STABILITĀTE

BGD paraplāniem raksturīga stabilitāte spārna centra daļā ar progresīvi mazāku noslodzi spārna galos. Šādā veidā paraplāns palīdz pilotam labāk “sajust” gaisu.

DUBULTS AUDUMS PRIEKŠĒJĀ MALĀ

Apakšējā daļa spārna priekšējā malā ir dubultā, veidojot dubultu slāni tieši pie atverēm. Tādā veidā spārna priekšējā mala iegūst noturīgāku un gludāku formu.

VIENKĀRŠĀKS SHARK NOSE PROFILS

EPIC 2 ir pirmais paraplāns, kurā izmantots viens plastmasas stiebrs spārna profila stiprināšanai priekšējā malā. Tādā veidā samazināts kopējais svars, radīts vienkāršāks dizains, nodrošinot stabilu priekšējo malu, kas uzlabo spārna izcelšanu startā un bremžu diapozonu.

DAŽĀDU VEIDU PLASTMASA

Izmantojot dažādu izmēru un stingrības melno PERLON un lokano oranžās plasmas stiebrus attiecīgās vietās, izdevies pastiprināt un samazināt spārna stabilitāti pēc nepieciešamības visā tā garumā

B/C RINDU STŪRĒŠANA

Paraplāna brīvie gali aprīkoti ar inovatīvu stūrēšanas sistēmu, kas pievieno akseleratora sistēmu C rindu stūres rokturiem. Šādā veidā stūrēt ar aizmugurējām rindām ir vieglāk, jo slodze sadalās vienmērīgi, kā arī precīzāk tiek mainīts spārna profils, to mazāk deformējot.

BREMŽU FIKSATORI  

Brīvie gali aprīkoti ar “snap lock” magnētiem, kas ļauj ērti un ātri nofiksēt bremžu rokturus savā vietā. Inovatīvais risinājums nodrošina to, ka bremžu rokturi vienmēr būs savā vietā gan trenējoties uz zemes, gan pakojot paraplānu.

BGD atgriezeniskā saite

Informatīvi paraplāni ir drošāki, drošāki paraplāni ļauj pilotam lidot labāk. Labāk lidojošs pilots, veic garākus lidojumus. Tālāk aizlidojis pilots ir priecīgāks. Ar BGD paraplāniem lidojošie piloti ir priecīgāki piloti.

TEHNISKĀ INFORMĀCIJA

IZMĒRS

XS

S

M

ML

L

PROJICĒTAIS LAUKUMS (M²)

17.7

19.4

21.1

22.8

24.5

LAUKUMS IZKLĀJUMĀ (M²)

21

23

25

27

29

PARAPLĀNA SVARS (KG)

4.4

4.6

4.9

5.1

5.4

KOPĒJAIS STROPJU GARUMS (M)

227

233

244

254

263

AUGSTUMS (M)

6.4

7

7.1

7.3

7.5

GALVENO STROPJU SKAITS (A/B/C)

3/4/3

ŠŪNU SKAITS

45

MALU ATTIECĪBA IZKLĀJUMĀ

5.2

MALU ATTIECĪBA PROJEKCIJĀ

3.8

PARAPLĀNA PLATUMS (M)

2.5

2.6

2.7

2.8

3

SPĀRNA PLĒTUMS IZKLĀJUMĀ (M)

10.4

10.9

11.4

11.8

12.3

PROJICĒTAIS SPĀRNA PLĒTUMS (M)

8.2

8.5

8.9

9.3

9.6

LIDOŠANAS ĀTRUMS (KM/H)

39

MAKSIMĀLAIS ĀTRUMS (KM/H)

53

MINIMĀLAIS GRIMIENS (M/S)

1

PLANĒŠĀNAS KVALITĀTE

9

KOPĒJAIS PACELŠANĀS SVARS (KG)

55-75

65-85

75-95

85-110

100-125

SERTIFIKĀCIJA

B*

B

B

B

B*

* sertifikācija drīzumā



Jautājumiem un pasūtījumiem: [email protected]

Informācija no ražotāja mājaslapas

Pieejams arī Adrenalīna internetveikalā:
shop.adrenalins.lv


BGD - EPIC 2 16
Epic 2 - La Dolce Vita
Made by kalichava